Genel Forum Sitesi

ForumHarika forumlarına katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

İrmik lokumu tarifi

anqeL Çevrimdışı

anqeL

Harika Üye
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
1,488
Tepkime puanı
19
Puanları
38
Konum
Kimeneki….
İrmik lokumu tarifi için malzemeler
150 g tereyağı (Eritilip, ılıtılmış)
3 su bardağı irmik
1/2 su bardağı ılık su
1 paket vanilya
İçi için

2 su bardağı ince çekilmiş ceviz içi
Şerbeti için

2 su bardağı toz şeker
3 su bardağı su
İrmik lokumu Nasıl Yapılır
Şerbetini hazırlamak için su ve şekeri tencerede karıştırıp, orta ısılı ateşte şeker eriyip kaynayıncaya kadar pişirin. Kaynamaya başlayınca ocağın altını kısıp 7-8 dakika daha pişirdikten sonra ocaktan alın.
Hamuru için irmik, vanilya ve eritilmiş ılık tereyağını yoğurma kabına aktarıp karıştırın. Yarım su bardağı ılık suyu ilave ederek sıkıca yoğurduktan sonra, hamuru 10 dakika kadar dinlendirin. Dinlenen hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp yuvarlayın. Hamur parçalarını elinizi ara sıra ıslatıp avuçlarınız arasında bastırarak 5-6 santim çapında açın ve ortalarına birer tatlı kaşığı kadar ceviz içi koyun. Hamurun etrafını cevizin üzerine doğru toplayıp yuvarlayarak tamamen kapanmasını sağlayın. Tüm hamurlar bitene kadar aynı işlemi tekrarlayın.
Hazırladığınız lokumları pişirme kağıdı serili fırın tepsisine aralıklı olarak dizin. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarıncaya kadar pişirin. Sıcak olan lokumların üzerine soğuk şerbeti dökün ve şerbeti iyice çektikten sonra servis yapın.
 
Üst Alt