Reklam

Yks(Tyt+Ayt) , YDS sınavları hakkında bilgilendirme

• Konuyu Başlatan Konuyu Başlatan Liath
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Liath

*Merdümgiriz~
Forum Sahibi
Web sitesi
forumharika.com
Yükseköğretim Kurumları Sınavı (YKS)
YKS, Türkiye'de üniversite eğitimi almak isteyen öğrencilerin girdiği bir sınavdır. Temel olarak üç oturumdan oluşur:

Temel Yeterlilik Testi (TYT): Tüm adayların girmesi gereken bu sınavda, Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri alanlarında temel yeterlilikler ölçülür.
Alan Yeterlilik Testi (AYT): Bu sınava, lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar girer. Edebiyat-Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil alanlarında sorular bulunur.
Yabancı Dil Testi (YDT): Yabancı dil alanında eğitim almak isteyen adayların girdiği sınavdır.
Temel Yeterlilik Testi (TYT)
TYT, YKS'nin ilk oturumudur ve tüm adayların girmesi zorunludur. Amacı, adayların temel yeterliliklerini ölçmektir. Bu sınavda Türkçe, Sosyal Bilimler, Matematik ve Fen Bilimleri testleri yer alır.

Alan Yeterlilik Testi (AYT)
AYT, YKS'nin ikinci oturumudur ve lisans programlarına yerleşmek isteyen adaylar girer. Adaylar, kendi alanlarına uygun testleri seçerek bu sınava katılırlar. AYT'de Edebiyat-Sosyal Bilimler, Matematik, Fen Bilimleri ve Yabancı Dil testleri bulunur.

Yabancı Dil Sınavı (YDS)
YDS, Türkiye'de yabancı dil alanında yükseköğrenim görmek isteyen veya bu alanda çalışmak isteyen adayların girdiği bir sınavdır. YÖKDİL (Yükseköğretim Kurumları Dil Sınavı) ile eşdeğerdir ve İngilizce, Almanca, Fransızca, Arapça ve Rusça dillerinde yapılır.

YKS, TYT, AYT ve YDS sınavları hakkında daha fazla bilgi edinmek için ÖSYM'nin (Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi) resmi internet sitesini ziyaret edebilirsiniz.

Geri