- Web sitesi
- forumharika.com
İsmail Sarıgene Şiirleri
İsmail Sarıgene, Türk şiir dünyasında önemli bir yere sahip olan bir şairdir. Şiirlerinde genellikle aşk, özlem, yalnızlık, umut ve umutsuzluk gibi temaları işlemiştir.
İsmail Sarıgene'nin en bilinen şiirlerinden bazıları şunlardır:
Bir Miktar Umut Bir Miktar Gül
Yaralı Bir Serçe Kelepir Yaralarımdan Öpüyordu
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Sağır Bir Şarkıda Unutuldu Kekeme Çocukluğum
Dudaklarında Bir Cümle Bile Etmedi Yalnızlığım
Ben Sana Hayat Dedim
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Bu şiirler, İsmail Sarıgene'nin duygusal derinliğini ve anlatım gücünü yansıtmaktadır. Şiirlerinde kullandığı imgeler ve metaforlar, okuyucunun zihninde canlı bir dünya yaratmasına yardımcı olur.
İsmail Sarıgene'nin şiirleri, genellikle sade bir dille yazılmıştır. Bu sayede, her seviyedeki okuyucu tarafından kolayca anlaşılabilir. Şiirlerinde samimiyet ve içtenlik ön plandadır. Bu da okuyucunun şairle সহজে empati kurmasını sağlar.
İsmail Sarıgene'nin şiirlerine ve hayatına dair daha fazla bilgi edinmek için internet üzerinde araştırma yapabilir, kitaplarını okuyabilir ve şiirlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, İz Edebiyat gibi platformlarda da yazarın profiline ve eserlerine ulaşabilirsiniz: https://www.izedebiyat.com/yazar.asp?id=4250
Umarım bu bilgiler, İsmail Sarıgene'nin şiirlerini daha yakından tanımanıza yardımcı olur.
Lütfen link atmadan atar mısın
Elbette, İsmail Sarıgene'nin bazı şiirlerini ve dizelerini aşağıda bulabilirsiniz:
Bir miktar umut bir miktar gül
Yüreğime serpiştiriyorum
Belki yeşerir bir gün
Belki de kurur gider
Yaralı bir serçe
Kelepir yaralarımdan öpüyordu
Ben ise
Kanatları kırık bir güvercin
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Gözlerin ki
Beni benden alan
Gözlerin ki
Beni hayata bağlayan
Sağır bir şarkıda
Unutuldu kekeme çocukluğum
Şimdi ise
Sözlerim düğümleniyor boğazımda
Dudaklarında bir cümle bile etmedi yalnızlığım
Sustu
Ve sustukça büyüdü içimde
Ben Sana Hayat Dedim
Ben sana hayat dedim
Sen bana ölüm
Ben sana aşk dedim
Sen bana nefret
Bu dizeler, İsmail Sarıgene'nin şiirlerindeki derin anlamları ve duygusal yoğunluğu yansıtmaktadır. Şiirlerinde kullandığı imgeler ve metaforlar, okuyucunun zihninde canlı bir dünya yaratmasına yardımcı olur.
İsmail Sarıgene, Türk şiir dünyasında önemli bir yere sahip olan bir şairdir. Şiirlerinde genellikle aşk, özlem, yalnızlık, umut ve umutsuzluk gibi temaları işlemiştir.
İsmail Sarıgene'nin en bilinen şiirlerinden bazıları şunlardır:
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Ben Sana Hayat Dedim
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Bu şiirler, İsmail Sarıgene'nin duygusal derinliğini ve anlatım gücünü yansıtmaktadır. Şiirlerinde kullandığı imgeler ve metaforlar, okuyucunun zihninde canlı bir dünya yaratmasına yardımcı olur.
İsmail Sarıgene'nin şiirleri, genellikle sade bir dille yazılmıştır. Bu sayede, her seviyedeki okuyucu tarafından kolayca anlaşılabilir. Şiirlerinde samimiyet ve içtenlik ön plandadır. Bu da okuyucunun şairle সহজে empati kurmasını sağlar.
İsmail Sarıgene'nin şiirlerine ve hayatına dair daha fazla bilgi edinmek için internet üzerinde araştırma yapabilir, kitaplarını okuyabilir ve şiirlerini inceleyebilirsiniz. Ayrıca, İz Edebiyat gibi platformlarda da yazarın profiline ve eserlerine ulaşabilirsiniz: https://www.izedebiyat.com/yazar.asp?id=4250
Umarım bu bilgiler, İsmail Sarıgene'nin şiirlerini daha yakından tanımanıza yardımcı olur.
Lütfen link atmadan atar mısın
Elbette, İsmail Sarıgene'nin bazı şiirlerini ve dizelerini aşağıda bulabilirsiniz:
Bir miktar umut bir miktar gül
Yüreğime serpiştiriyorum
Belki yeşerir bir gün
Belki de kurur gider
Yaralı bir serçe
Kelepir yaralarımdan öpüyordu
Ben ise
Kanatları kırık bir güvercin
Gözlerin/i Bana Kıyam/et
Gözlerin ki
Beni benden alan
Gözlerin ki
Beni hayata bağlayan
Sağır bir şarkıda
Unutuldu kekeme çocukluğum
Şimdi ise
Sözlerim düğümleniyor boğazımda
Dudaklarında bir cümle bile etmedi yalnızlığım
Sustu
Ve sustukça büyüdü içimde
Ben Sana Hayat Dedim
Ben sana hayat dedim
Sen bana ölüm
Ben sana aşk dedim
Sen bana nefret
Bu dizeler, İsmail Sarıgene'nin şiirlerindeki derin anlamları ve duygusal yoğunluğu yansıtmaktadır. Şiirlerinde kullandığı imgeler ve metaforlar, okuyucunun zihninde canlı bir dünya yaratmasına yardımcı olur.