Genel Forum Sitesi

ForumHarika forumlarına katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

• Eğer siz de Kaliteli Genel forum sitesi arıyorsanız, Türkiye'nin en popüler Türkçe forum siteleri arasında yer alan sitemize göz atın. Farklı ilgi alanlarına hitap eden eğlenceli forumlar ile dolu platformumuzda, keyifli vakit geçirebilirsiniz. Siz de bu forum sitesi topluluğuna katılın ve zengin içeriklerin tadını çıkarın!

Çocuklar İçin Okunan Faziletli Sureler

Admin

Forumcu
Site Sahibi
Çocuklar, dünyaya gözlerini açtıkları andan itibaren birçok şey öğrenme ve deneyimleme sürecine giriyorlar. Bu süreçte onlara doğru değerleri, güzel ahlakı ve inancı aşılamak, ebeveynler olarak en önemli görevlerimizden biri. Faziletli sureler, çocuklara öğretilen manevi değerlerin bir parçası olarak karşımıza çıkıyor. Peki, bu sureler neden bu kadar önemli? Onların kalplerine bir sevgi tohumu eklemek değil mi?

Küçük bir çocukken hatırlıyorum; annem her akşam yatmadan önce bazı sureleri okurdu. O an, sanki bir masal dinliyormuşum gibi gelirdi. Bazen çok merak ettiğimden “Anne, bu surelerin anlamı ne?” diye sorardım. O da bana sabırla anlattı, her kelimenin arkasındaki güzelliği, her ayetin getirdiği huzuru birer birer sundu. O zamanlar belki tam anlamıyla kavrayamıyordum ama içimde bir şeyler yeşermeye başlamıştı…

Faziletli sureler, sadece kelimeler değil; onların içinde bir ruh, bir güç barındırıyor. Çocuklar bu sureleri okudukça, hem ruhsal bir dinginlik buluyor hem de inançlarını pekiştirmiş oluyorlar. Mesela, Fatiha suresi, her Müslümanın hayatında özel bir yere sahip. Küçük yaşlardan itibaren bu sureyi ezberleyen çocuk, aslında hayatın anlamını da bir nebze öğreniyor. “Beni koru, bana yol göster” derken, belki de içindeki derin duyguları ifade ediyor.

Kur’an-ı Kerim’deki diğer sureler de çocukların ruh dünyasına dokunuyor. İkhlas suresi, sade ve anlaşılır bir yapıya sahip. Bu sure, çocuklara Allah'ın birliğini öğretirken, aynı zamanda kalplerinde bir sevgi ve güven hissi oluşturuyor. Onlara her zaman hatırlatmakta fayda var: “Unutmayın, Allah her zaman yanınızda…”

Ayrıca, dua etmek ve bu sureleri okumak, çocuklara hem disiplin hem de sorumluluk duygusu kazandırıyor. Her gün düzenli olarak belirli sureleri okumak, bir alışkanlık haline geldiğinde, bu durum onların hayatlarında olumlu bir etki yaratıyor. Yavaş yavaş, kendilerine güvenen, huzurlu bireyler haline geliyorlar. Bir düşünsenize, bu küçük çocuklar, ileride toplumda nasıl birer örnek olacaklar…

Bazen, çocuklarımıza bir şeyler anlatırken kelimeler yetmeyebilir. İşte bu noktada surelerin gücü devreye giriyor. Onları dinlemek, anlamak ve içselleştirmek, belki de en güzel öğretim yöntemi. Küçük yaştaki bir çocuğun kalbinde yeşeren bu tohumlar, büyüdüğünde dev bir ağaç oluşturabilir. Nasıl ki bir çiçeği suladıkça açar, büyürse, bu sureler de çocukların ruhunda birer ışık kaynağı olabiliyor.

Sonuç olarak, faziletli sureler çocuklar için sadece birer metin değil, hayatlarının bir parçası olmalı. Onlara bu güzellikleri, bu derin anlamları öğretmek, her ebeveynin en büyük sorumluluğu. Unutmayalım ki, çocuklarımızın geleceği, onlara bırakacağımız bu değerlerle şekillenecek. O yüzden, onlara bu güzellikleri sunarken, sevgimizi ve sabrımızı da eklemeyi unutmayalım…

Genel Forum Sitesi

Forum Siteleri

Forum sitesi arıyorsanız, doğru yerdesiniz! Sitemiz, kullanıcılarımıza genel forum deneyimini en üst düzeyde sunmayı hedefleyen, eğlenceli forum sitesi olarak öne çıkmaktadır. Türkiye'nin en popüler Türkçe forum sitesi olarak, çeşitli konularda zengin içerikler ve sıcak bir topluluk ortamı sunuyoruz. Türkçe forumlar arasında en çok tercih edilenlerden biri olan sitemiz, internet üzerindeki en aktif paylaşım siteleri arasında yer almaktadır.

Genel Forum Sitesi

Farklı ilgi alanlarına sahip kullanıcılarımız için geniş bir yelpazede konulara ev sahipliği yapan forum siteleri platformumuzda, herkes kendi ilgisini çekecek başlıkları bulabilir. Genel forumlar kategorimizde, kullanıcılarımızın merak ettikleri, paylaşmak istedikleri veya sadece eğlenmek için vakit geçirdikleri birçok farklı konuya ulaşabilirsiniz. Türkiye'deki en dinamik genel forum siteleri arasında yer alan sitemizde, aradığınız her şeyi bulmanız mümkün!

Eğer genel forum sitesi arayışındaysanız ve zengin içeriklerle dolu bir topluluğun parçası olmak istiyorsanız, sizi genel forum siteleri dünyamıza davet ediyoruz. Keyifli vakit geçireceğiniz bu platformda yerinizi hemen alın!

1,247

Konular

30,438

734

Kullanıcılar

Son üye

Üst Alt