- Web sitesi
- forumharika.com
Açık öğretim, geleneksel eğitim tarzından farklı olarak, kampüse gelme zorunluluğunun olmadığı, derslerin bilgisayar vasıtasıyla tamamen sanal ortamda 1 işlendiği eğitim türüdür. Katılımcı istediği zaman bunları tekrar tekrar izleyebilir.
1.
auzef.istanbul.edu.tr
auzef.istanbul.edu.tr
Açık öğretimin avantajları şunlardır:
Öğrenci merkezlidir: Öğrenci kendi öğrenme hızına ve zamanına göre dersleri takip edebilir.
Zaman ve mekandan bağımsızdır: Öğrenci, internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 derslere erişebilir.
Ekonomiktir: Geleneksel örgün eğitime göre daha uygun maliyetlidir.
Esnektir: Çalışan veya farklı nedenlerle örgün eğitime katılamayan kişiler için ideal bir seçenektir.
Açık öğretim türleri şunlardır:
Açık Öğretim Lisesi: Lise diploması almak isteyenler için bir seçenektir.
Açık öğretim fakülteleri: Üniversite diploması almak isteyenler için çeşitli bölümlerde eğitim imkanı sunar.
Türkiye'de açık öğretim hizmeti veren bazı kurumlar şunlardır:
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi
Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Açık öğretim hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu kurumların web sitelerini ziyaret edebilir veya iletişim merkezleriyle iletişime geçebilirsiniz.
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) web sitesinde de açık öğretim ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. https://aol.meb.gov.tr/
1.
auzef.istanbul.edu.tr
auzef.istanbul.edu.tr
Açık öğretimin avantajları şunlardır:
Öğrenci merkezlidir: Öğrenci kendi öğrenme hızına ve zamanına göre dersleri takip edebilir.
Zaman ve mekandan bağımsızdır: Öğrenci, internet erişimi olan herhangi bir yerden 7/24 derslere erişebilir.
Ekonomiktir: Geleneksel örgün eğitime göre daha uygun maliyetlidir.
Esnektir: Çalışan veya farklı nedenlerle örgün eğitime katılamayan kişiler için ideal bir seçenektir.
Açık öğretim türleri şunlardır:
Açık Öğretim Lisesi: Lise diploması almak isteyenler için bir seçenektir.
Açık öğretim fakülteleri: Üniversite diploması almak isteyenler için çeşitli bölümlerde eğitim imkanı sunar.
Türkiye'de açık öğretim hizmeti veren bazı kurumlar şunlardır:
Anadolu Üniversitesi Açıköğretim Fakültesi
İstanbul Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Atatürk Üniversitesi Açık Öğretim Fakültesi
Ankara Üniversitesi Açık ve Uzaktan Eğitim Fakültesi
Açık öğretim hakkında daha fazla bilgi edinmek için bu kurumların web sitelerini ziyaret edebilir veya iletişim merkezleriyle iletişime geçebilirsiniz.
Ayrıca, Milli Eğitim Bakanlığı'nın (MEB) web sitesinde de açık öğretim ile ilgili bilgilere ulaşabilirsiniz. https://aol.meb.gov.tr/