Genel Forum Sitesi

ForumHarika forumlarına katılım zahmetsiz ve ücretsizdir!

Pumpum çorbası (Bartın)

anqeL Çevrimdışı

anqeL

Harika Üye
Katılım
21 Tem 2023
Mesajlar
1,488
Tepkime puanı
19
Puanları
38
Konum
Kimeneki….
Bartın mutfağında karşımıza çıkan pumpum çorbası fark yörelerde nişasta ile hazırlanıyor. Ancak asıl tarifte mısır unu kullanılıyor. Akşam sofranızda bu tarife yer vermek isterseniz yapılışı oldukça pratik. İşte pumpum çorbası tarifi...


PUMPUM ÇORBASI TARİFİ
MALZEMELER:


1 su bardağı mısır unu
5 su bardağı su veya et suyu
2 dilim kavurma
Tuz

Üzeri için:
2 tatlı kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

PUMPUM ÇORBASI NASIL YAPILIR?

Tencereye suyu ya da et suyunu koyun.
İçine mısır ununu ekleyip karıştırın.
Çorba kaynayana kadar karıştırmaya devam edin.
Kavurmayı tavada 2-3 dakika çevirin.
Koyulaşan çorbanın üzerine ekleyip karıştırın.
Tuzunu da ilave ederek 5 dakika kadar pişirin.
Tereyağını tavada kızdırıp içine pul biberi ekleyin.
Ardından biberli yağı çorbanın üzerine gezdirip sıcak servis yapın.

Afiyet olsun...
 
Üst Alt